Wednesday, June 8, 2016

Sup tulang & spagheti


Salam Ramadan untuk hari ketiga pada hari ini bersamaan 8.6.2016.  Baru berkesempatan mengupload gambar berbuka puasa untuk hari pertama. Menu hari pertama kami berbuka dengan sup tulang  dan spagheti sahaja.

Sup tulang nie asalnya buat sahur, dan di masak pagi tu jugak. Seawal 4 pagi menyediakan juadah yang simple ajer , tapi memakan masaa skit sebab sup tulang memakan masa untuk masak. anyway thanks to Noxxa, sebab mencepatkan process mengempuk kan daging. Namun biasalah dah pepagi nie ada ajer yang lupa nak letak macam potato dengan carrot. Memandangkan mood nak makan pun slow ajer pagi tu , so adalah balance lagi untuk di buat berbuka puasa hari pertama. Nie setelah di olah bagai dengan potato, carrot dan cili, tu dia sekali hadap dah habis. Di samping tu add on spagheti tomato plak untuk hidangan sampingan. Bertemankan air sunquick oren ...alhamdulillah..kenyang dan bersiap utk ke surau utk beerjemaah isyak dan tarawih.












No comments:

Post a Comment