Monday, February 17, 2014

Tanaman Hijau


Memandangkan rumah di KB ada kawasan yang luas, MIL & FIL suka pula bercucuk tanam, so sekeliling rumah adalah pokok -pokok yang sedang membesar dengan buahnyer, antaranyer buah mata kucing, cili padi, limau nipis, limau kasturi dan pokok ubi kayu...

Tu dia ubi kayu yang terhasil dan dibawa pulang ke KL untuk dibuat kuih talam dan seangkatan dengannyer.. sunguh besar dan banyak...satu batang tu ajer dah dalam 1.3 kg...puaslah bertalam ubi kayu nanti...

Sunday, February 9, 2014

Pantai Cahaya Bulan


Pantai cahaya bulan udah kelihatan lain dari yang biasa dilihat, kerana timbunan batu diletakkan dari tepi pantai, dan amat berbahaya untuk kanank-kanak bermain apalagi memanjat batu. Ianya menjadikan pantai nie seolah begitu mencuram dan ombak yang membelah pantai juga agak besar..


Yoel, larangan jangan panjat batu, tapi demi untuk bergambar panjat jugak lah yer...


XTVT Balik Kampung


Sempena CNY pada 30-1-2014 hingga 3hb Feb 2014, kami sekeluarga mengambil peluang bercuti di Kota Bahru. As usual the journey took about 8 hours using North South Highway, bertolaknyer dalam kul 5.30 pagi dan rehat solat kat rawang, ramai sungguh manusia kat hentian rehat, After solat teruskan perjalanan and we managed exit to Grik within 2 hours. The remaining hours follow traffic kat grik until ke Kota Bahru, kereta pun banyak...and we reached KB dalam kul 1.30 tengahari hari tu...penat sungguh...

For kids , aktiviti nie menyeronokkan sebab dapat jumpa cousin..dah tak ingat mak & ayah dah nie...sibuk...
Pekerja yang tak berbayar...bukan satu kereta tu...rasanyer 3 buah keta yang dicucinya sambil di pantau oleh paksaudaranyer @pakwad...

Aktivit cuci kereta, kategori bawah umur...macam-macam gaya...


Melawat iman di KPJ yang demam..

Iman dan Abang Yoel

Thursday, February 6, 2014

Yam Tuan Antah Mount Datuk Challenge 2014

Yam Tuan Antah Challenge nie adalah satu pertandingan larian mendaki Gunung Datuk yang terletak di negeri Sembilan. Pertandingan ini berlangsung pada 26.1.2013 pada pagi ahad. Pendakian ini boleh dikatakan mencabar juga kerana peserta akan berlari dalam keadaan mendaki gunung...dapat ku bayangkan kesukaran atau challenge yang menanti.
Amirul kesana bersama pihak sekolah dengan penyertaan lebih kurang 40 orang dari Sekolah Menengah Subang Bestari (SMKSubest) , bertolak pada tengahari sabtu pada 25.1.2013.
Alhamdulillah, Amirul dikategorikan dalam men junior top 20.. Walaupun kami tiada disana,doa mengiringi akan perjuangan mu wahai anakku...Gambar dilokasi ehsan dari puan Badariah...mintak izin utk ambik gambar dari FBnyer, bonda kepada Amir Haiqal.



Poster Larian- ehsan dari FB Yam Tuan Antah

Pelarian bermula

F116- Amirul top 20- kategori Men Junior


Bersama teman-teman
Pingat yang di bawa pulang