Monday, January 30, 2012

Kids in Action






Gambar yang overdue tak update sekitar konvokesyen di UM October 2011. Hubby menamatkan pengajian di peringkat Master, hopefully anak-anak dapat sambung ke peringkat yang lebih tinggi...InsyaAllahh , tinggi ilmu dunia dan akhirat....insyaallah...

Sunday, January 29, 2012

Gathering with Ex-SABS

Nie pertemuan ex-SABS yang berpisah selepas habis SPM, memasing bawa haluan untuk masa depan. It was about 23 year, we never met, jalinan FB yang menemukan ex-schoolmate.


Nie kira wakil dari pihak pompuan, since most of my fren ada kat hometown kuantan, dan ada yang berhijrah ke Langkawi, mengikut suami. Eventhough fren ada kat my hometown, tapi macam dah lost contactlah.



Kalu ikut plan on 2/10/2010@tomorrow, there will be mini gathering. Sayang tak boleh join. Next timelah. Event ni kat Kuantan, so most of the ladies boleh turun ler. Takpe we meet you later gals.

Saturday, January 28, 2012

Mosjed at Phukets




It was raining when we reached at Nurul Islamiah Mosqued, snap photo from our car only.

These are the among the mosque that been visited during our stay at Phuket , mostly near to phuket town

Premium Outlets- Phuket


Di Mook Phuket, place where all types of pearl is ready for you to buy or cuci-cuci mata




Premium Outlets- place whre we spent something that worth to buy...Levis and Dr.Martin

Phuket Fantasea- The Ultimate Cultural Theme Park


Phuket Fantasea is the Phuket's Most popular Attaraction, if happen anybody is here, this place must be visited. The entrance fees is about RM 180 per pax.  Details of booking kindly visit http://www.phuket-fantasea.com/
Cultural illusion Showcase Entrance

Nie before we entered to the theme park...bagaikan berada di alam tema fantasea...

In front of Golden Kinnaree Buffet Restauran, for those book the tickets with buffet shall dine here before the shows..Ours...doubtfull with their food...Nooooo eating just bought the ticket only
After the cultural show, we have to pick-up our camera here according to out token color. Alahai cuak jugak nak tinggal camera nie...almaklum CANON katakan...tapi we trust on the  system . Rupanya kat dalam tu ada service ambil foto yang berbayar, patutlah tak kasi bawak masuk . Puashati dengan show malam tu, memang terpegun dengan olahan citer, and life action performed by trained animals such as elephants, goat, buffalo and chickens. It makes the shows so lively. Plus the acrobatics performance, worth the monies spent.


Naihan Beach Resort


Nie view dalam bilik
Aside of the glasses is bathroom and wardrobe
Nie kat luar with pangkin, overall mat-mat salleh akan lepak kat sini with their bikini...sabar ajo jer....
Assalamualaikum, agak lama juga tak menyambung cerita perjalananku nie, post hari nie nak citer pasal naihan beach resort , tempat penginapan kami sepanjang berada di phuket. Agak selesa berada disini, dekat dengan pantai, tapi not really crowded with tourist sebab naihan nie jauh ke arah selatan compared than Patong and the rest of popular beaches.

Monday, January 2, 2012

Promthep Cape- Phuket Thailand







This is Promthep Cape, terletak di southern Phuket, Scenary pun cantik dengan launtan yang membiru. So apa lagi kita posing ajelah...We dropped by just to take photos before continue our journey to Nai Harn Beach. It is located between Wat Chalong & Rawai Beach ( source internet). There is no adminstration fees, just have a walk and snap you photos...souvenier such as T-shirt is available with a gud price .