Saturday, September 5, 2009

Berpuasa di KB

2nd week of puasa, we all balik berpuasa di KB, ambik cuti on friday . Bertolak dalam kul 7.30 pagi and husband cakap nak lalu ikut Grik instead of normal road. Masa kesana boleh dikatakan jalan tak jem, so we all sampai kat Grik dalam kul 11.30 pagi, lalu merentas Jeli sehingga ke Rantau panjang dalam kul 2.00 petang. Since dah sampai sana ajak hubby cuci mata sikit. Hubby rembat baju M.U, apalagi bebudak pun ikut sama
Budget cuci mata dalam sejam , we all meneruskan perjalanan untuk ke pekan KB. So sepanjang jalan nie iman ku tergugat jugak dengan juadah makanan yang agak menyelerakan. So cakap kat hubby kita beli terus, so petang tak payah gie PARAM lagi.

Nie persinggahan kedua, ayam percik, pari, ikan dan sebagainyer...Q memang panjang , lebih kurang 30 min jugak ler beratus tengah panas nie....

Hah dah sampai giliran ku...rembat ler yang mana dekat


Nie persinggahan pertama dekat kuih bakar, ya Allah memang sedap betul, and of course q lagi ler panjang.

While waiting for kuih bakar, my kids sibuk ambik gambar lembu, kita suruh ambik gambar kuih...tulah kalau camera dah beralih tangan

lagi gambar lembu tengah dating nie kut..

Nie ada yang masak dah belum masak lagi - percik
Ayam nie pun di snap jugak, nampak macam tabung duit ajer...tapi ayam hidup nie


tu dia , bertungkus lumus untuk membungkus order custoemr, satu cucuk nie RM 15 ( 2 bahagian), so

Nie kira macam impulse goods, while q, you will cuci mata and kalau berkenan boleh ambik. ambik jugak tapi end-up terpaksa let go, sebab kekenyangan amat...

No comments:

Post a Comment