Monday, April 12, 2010

Pesta Buku - PWTC 2010

Ini buku koleksi untuk Yoel
Ini buku koleksi untuk kakak dan aqif
Untuk exercise beli this one set untuk yoel, compilation past year exam paper. Nie kena buat exam method incharge by hubby
Nie koleksi keluaran Telaga biru, koleksi hadith dari Imam Muslim...lupa nak snap
Nie my collection of SOLUSI, best ever magazines...from my first collection up to 16 series...

Berenti minum sebelum menyambung penjelajahan dari one floor to another...dah cukup penat. We all sampai at 9.30 am keluar dalam kul 3.00 pm gitu...

SOX


Sambil ummi pilih buku sempat lagi aqif bergambar dengan bear besar di booth ainmaisarah...shop with pink color...

Lawatan KAFA School







Lawatan anjuran sekolah KAFA. Antara tempat2 yang di lawati ialah Taman Burung, Masjid Negara & Muzium Negara


Kakak dengan membernye.

Pokok Mempelamku

Alkisah pokok mempelam kat rumah terbalik dek tiupan angin di satu petang. Tika balik dr opis dok tengok kat luar, eh kuat ker angin sampai pokok boleh rebah dibuatnye...masa tu tak sampai rumah lagi. So tengok dalam 2 pohon pokok ...sambil pot-pet dalam keta. Alih dah sampai umah, parking keta masih tak perasan lagi, tiba2 my kidz cakap...ummi pokok mempelam kita dah patah ler...so kuar rumah tengok...leer nie betul ler peribahasa kita, kuman seberang nampak sementara gajah depan mata tak nampak...eh betul ker nie..
Bila di tenung -tenung memang pokok nie macam dalam batang dia dah kosong mungkin dimakan anai-anai. Nie salah satu penyebab kena pokok nie...tak berapa nak berbuah.

Operasi di hujung minggu untuk tujuan pembersihan nie.


Tu dia abang yoel tengah beraksi nie...

Sunday, April 4, 2010

Sepetang di Gerai Air Kelapa





Aktiviti petang selepas pergi mencari pokok bunga untuk anak-anak bawa kesekolah . Setiap kelas telah di beri jenis pokok2 yang perlu di bawa. Darjah Satu pokok-Exora, Darjah 4- pokok Zenia & Darjah 6 pokok Spiderlily.Nasib baikler penjual pokok bunga nie tahu yang mana...yelah memang kerja diorang kenalah tahu jenis-jenis pokok. Hiss kalau di suruh cari sendiri sampai kesudah sure tak jumpa...kalau istilah bunga ikut bahasa kita ialah pokok bunga tahi ayam, pokok jenjarum dan pokok spiderlily memang macam spiderlah pokok nie...nanti paste gambarnyer. Disamping tu beli baja untuk pokok kertas kat rumah...dah lama tak berseri dengan warna bunga.