Saturday, June 16, 2012

Tomyam Seaboat

Alhamdulilah, Allah memberi ilham padaku untuk menyediakan makan tengahari dengan tomyam seafood  ala-ala steamboat gitu. Memadangkan ianya cuti weekend dan kebetulan maid ku bercuti, eloklah masak tomyam seafood ni. Ianya ringkas bagi diriku kerna, perlukan tomyam soup, yang mana the rest of isi nya akan dicampak dalam periuk steamboatku. Terasa fresh isinya disebabkan we all letak untuk beberapa minit dan angkat pabila dirasa isinya dah masak...walla semua anak-anakku menyukainyer...



Inilah periuk steamboat soupku...yang jarang di gunakan...so kena kerapkan penggunaanya...dah berkira-kira kalau makan untuk berbuka puasa nie pun mesti sedap dan ringkas.

Menanti dengan sabar...kejap yer mummy nak snap gambar nie.

Wednesday, June 13, 2012

Penghujung Cerita..

Masih lagi di sambungan siri yang lepas, part jalan-jalan belum habis...tapi nak habis dah nie.  Family park only..so nak berdua-duan (couple) takleh ler
Abang Yoel, posing plak since dia asyik ambik gambar we all semua
Nie jalan-jalan menghala ke arah shopping mall, nak shopping barang skit sebelum jumpa bro petang nanti..
Berada di Pearl of Qatar, abang yoel towards end day, macam nak demam plak mungkin sebab penat berjalan kut. Me & hubby dah biasa jalan so lupa plak bawak bebudak yang tak biasa doing the walking...sorry umi luper
Diringkaskan, nie dah berada di Qatar airport sementara untuk ke Bahrain, sebelum menyambung destinati ke Kuala Lumpur
Nie kepenatan dan mengantuk gamaknya
Alhamdulillah selamat sampai di Kuala Lumpur.

Tuesday, June 5, 2012

Cornice Street

Lokasi di cornice street, kami menyusuri jalan yang mana permandangan agak cantik,
With kids, kat sini ajer gambar bukan main snap ajer...nie baru permulaan...since we walk along the cornice


Road-cross signboard, cute kan??
Kebetulan masa we all kat Doha nie, sempena hari national day, so disini ada pameran kereta-kereta yang classic, this one of the display car...actuall they have alot...cant remember all...