Wednesday, December 28, 2011

Persisiran Rawai Beach

After brunch we all heading to All Season Hotel yang terletak di Pantai Nai Harn. Sempat ler posing kejap memandangkan pantainyer yang membiru itu at Rawai beach..



Tugu Peringatan Prince of Jumborn-Father of Navy


View at Karon Point. Ikut itinery , we suppose we visit on the next day, entah macam mana tengok peta rupanya tak jauh dari tugu peringatan nie. It just the view point only, and the area is confined to this view angle only. We stopped for about 10 minutes before proceeding to Nai Han Beach.



Hubby posing gak

Monday, December 5, 2011

Cuti-Cuti Ke Phuket


Safely landed at Phuket Airport, hubby tengah tunggu kereta , while the staff is busy keying the details in system

Deretan tiang-tiang letrik masih kelihatan disini...at certain extand , memang rimas tengok dia punyer wiring...yolah KL takde this kind of permandangan...

Berenti makan brunch , di phuket old town, hidangan yang dipilih ialah nasi ayam, bersama teh tarik dan dihidangkan bersama teh hijau...
Makanan nie agak special, tak ingat apa namanya, ianya seperti ikan yang dikukus bersama masak lemak kuning. Memang sedap dan enak, terasa lemak pedas dan rasa ikan yang enak.

Nie rupanya ketika dihidang atas meja...ingatkan nasi himpit bersambal...so tak rugi we all mencuba..plannyer nak datang lagi while on the way balik KL, tapi tak de rezeki kerna kedainya tutup pada hari kami pulang tuh...

Hubby posing depan kedai

Tu dia Aronn Restaurant