Wednesday, October 26, 2011

Sevilla

Snap this road sign board..precautions..

Heading to Sevilla
In front Plaza De Espana, located at South Spain

Me and the ladies..,

Posing depan stesen before we took train

Here we go
Dalam tren...muka hepi sesangat, journey takdeleh jauh sangat about few stations before we went to our next destination...

Sunday, October 23, 2011

Gibratar

Gibratar Muzium

Perhentian di masjid Tarik ibn Zeyad untuk solat jamak zohor dan Asar...



Berenti kat souvenier shop kejap.
Posing kejap kat oasis ,  very clean town

Thursday, October 20, 2011

Algeciras & Gibratar

Sementara menunggu hubby sewa keta...


Yang tu ustaz Mus, selaku our driver during our journey to Spain, pendiam dan lembut kata-kata almaklum...Alhafiz katakan...

Tu dia driver & assitant driver...so called he he he...last-last drebar jugak bawak sorang nie. We all passenger ajer..

Boarding at Algeciras

Nie almost nak deck at Algeciras Port
Deretan kapal-kapal persendirian

As usual mana sempat kita pose dululah...

Comarit

Hubby posing kat Dek atas kapal...

Berpelukan due to kesejukan kena angin laut...grrrrrr...grrrrrrr

Ustazah-ustazah

Wednesday, October 19, 2011

Tanger Port



Baru sampai dari Tanger Port from Kenitra Port. We all start journey at 2 am and sampai about 6 am in the morning, Kat tangan penuh dengan bekalan-bekalan makanan
Cuaca agak sejuk tika nie , since we all nak heading to kapal Comarit, tepi laut katakan. Dari kanan ustazah  laili, ustazah mawaddah dan ustazah wawa, eh mana pergi si ustazah nabila nie...mesti tengah settlekan sesuatu tuh...

Hah tu dia ustazah nabila (anak sepupuku) yang dok belajar kat Morrocco. Now semua ustazah-ustazah nie dah grad pun, dah balik mesia pun.
Tengok langit dah buat rasa sejuk...
From this Port Tanger we all akan ke Algeciras- Spain
Ok kita nak naik kapal....sambung lagi

Sunday, October 16, 2011

Hassan II Mosque















Nak masuk masjid nie, snap gambar kejap...







Lautan Pacific dipisahkan oleh benteng







Dalam masjid...ambik gambar lampu

Casablanca- Hassan II Mosque

Permandangan dari dalam , masjid nie merupakan masjid yang ke memuatkan 105 ribu jemaah dalam masjid nie, ...wallahualam....









Permandangan luar atau dataran , kelihatan ramai jugak penduduk disini menghabiskan masa berehat di dataran masjid nie...ianya seolah-olah kelihatan mereka beriadah bersama keluarga. Ketika kami sampai disini, waktu asar telah pun masuk dan kami menunaikan sembahyang jamak disini.Yang menariknya , masjid nie di berhadapan dengan laut Atlantik.









Terima-kasih kat ustaz ikram yang bawa we all jalan-jalan dan senang skit nak posing berdua ada orang tolong snapkan...kalu idak bergilir-gilir ler ambik gambar




Nie Casa port , lepas turun dari stesen keretapi dari Kenitra, perjalan memakan masa satu jam dari Kenitra. Yang bestnyer keretapi dia nie kategori laju compared to KTM kiter.













Wednesday, October 12, 2011

Tuesday, October 11, 2011

Rabat- Bersiar-Siar lagi


Beg-beg yang di perbuat dari kulit lembu, memang cantik dan murah.



Kekacang dan candies..



The mousoleum of Mohammed V is a historical building located on the opposite side of hassan Tower on the Yacob al mansor esplande in Rabat Morocco- wikepedia.




Di hadapan Hassan Tower, berdekatan dengan Mouselum of Mohammed V


Amboi siap panjat lagi.. nak bergambar punyer pasal di depan Hassan tower.