Saturday, June 18, 2011

HomeMade Tosai





Gambar nie dah lama ambik, tak sempat nak post...masa dok browse picture terjumpa gambar nie. Gambar yang di ambik ketika hari raya aidul aidha tahun lepas...alamak dah nak posa dah nie.. Tapi yang best part nak share, my ex-office mate nie memang dok promote dia punyer homemade tosai...yang memang sedap sangat, bertambah-tambar kita orang makan tambahan pulak makan panas, masa hidang tu family dia dah siap bancuh dan terus masak. Memang tak leh lawan dengan mamak lah...dengan pencicah dhal yang sedap...

Saturday, June 11, 2011

Hamster & Rabbit

Nie hamster yang dibawa bersama dari KL to KB, peliharaan aqif...tapi yang bestnyer abangnyer yang dok rajin kasi makan, mandikan dan bersihkan umahnya.

Rabbit, dah jadi macam kucing, di pegang , dikendong, di dodoi. Nie one of the pet yang diambil dari rumah rabbit. Rabbit nie di pelihara oleh atuk mereka di KB. Ada lebih kurang 12 ekor dengan pelbagai warna seperti kelabu, putih, kuning. Aqif bukan merayu lagi nak bawa balik KL...tapi no.no no...

Saturday, June 4, 2011

Cuti Persekolahan

Hmmm sekarang musim cuti sekolah untuk penggal kedua. Sekolah akan bercuti selama dua minggu. Untuk minggu kedua bercuti nie, me and family berada di Kota Bharu. Bebudak bukan main gembira dapat berjumpa dengan sedara mereka. So ke manakah destinasi kami selama beberapa hari disini. Mencari makanan yang begitu exotic merupakan satu dari kegemaran ku since disini terkenal dengan kueh mueh yang sedap. Nanti kita share gambar-gambar yang terbaru .

Makanan





Antara pilihan-pilihan makanan ketika makan diluar, nasi goreng USA mata, sup tulang dan tomyam sup.