Tuesday, January 18, 2011

Makan-Makan di opis



koleh kacang
seri muka
sandwiches
apam

baked macaroni cheese, bake by me...

Sunday, January 16, 2011

Akikah Adik Putra





Majlis akikah adik Putra, ibunye laila, tahniah for your new born. Majllis diadakan dikediaman Puan Laila di kuantan. Kebetulan bercuti, disana, so kesana bersama bonda dan ayahanda. baby bukan main comel dengan tempat hiasan yang di buat oleh ibu Putra (laila). Waktu sampai disana agak lewat petang jugak, sebab baru ajer pulang dari Gambang Beach Resort. Tika tu, tuan rumah pun sibuk berkemas...minta maaf yer tuan rumah...lewat skit sampai. Anyway thanx for the food siap tapau lagi...

Wednesday, January 12, 2011

Secondary School

Posing dulu, nie dah nak balik lepas buat registration and orientation
Bersama KhairulNas
Ikmal dan sister
Yoel and izzat-best fren
Fida (izzat mother) -dah jadi student jugak
New school just 2 years operated
Pssst...nie tak cukup duit...salah kira tadi...itulah yang cuba diperkatakan agaknyer...
Serius...kira betul-betul cikgu yer...
Nie student baru jugak nie tekun mengisi borang...anak kena check betul ker idak ...he he
Serius...alamak IC copy yoel mana???...

New Collections




Just to show my new collection of jati, memang dah lama aim , cuma tidak kesampaian lagi nak beli. Bought at Subang Airport , if anybody familiar kedai nie memang penuh dengan barangan jati. Those penggemar jati mesti dah biasa area nie. Harga dia pun not badlah. Most of my jati collection was bought here.

XTVT

Mengimbas balik suasana ketika bersama geng-geng haji ku. Akak-akak nie semuanya sporting, that make our relatioships last.
Perjumpaan yang dipenuhi dengan gelak ketawa....
Nie aktiviti lawatan ke rumah saudara samada kenduri kawin atau makan-makan time bersama teman teman haji.

Aqif Convo-Krista Kindergarden







Photo yang almost one year due. Taken during aqif convocation with Krista, me and hubby was not here (perform hajj 1430H)during his convocation . Aqif was 6 years . He was there bertemankan his uncle (ayah de) , sis dayana and bro amirul. Missed the moment alots. nasib baik ada picture sebagai kenangan. Based on feedback given by the kids, they all feel sedih coz we are not here with them. And their teacher calm them that mummy will be back soon...sedih sungguh rasanya...Thanks to all teacher at Krista yang mendidik aqif jadi seorng yang outspoken and able to read within 3 months...

Tuesday, January 11, 2011

Gambang Beach Resort















Percutian akhir tahun bersama keluarga ke Gambang Beach Resort. Nice place to go, punyerlah ramai orang sampai double pelampung pun habis, terpaksa ambik yang single. Compared with Sunway Lagoon, i rate this place is better in a way of facilities, foods and accomadation. Tempatnyer tak besar tapi menarik. Lazy river dia best..among the rest. Foodie dia pun at the reasonable price. To make another visit later