Wednesday, December 28, 2011

Persisiran Rawai Beach

After brunch we all heading to All Season Hotel yang terletak di Pantai Nai Harn. Sempat ler posing kejap memandangkan pantainyer yang membiru itu at Rawai beach..



Tugu Peringatan Prince of Jumborn-Father of Navy


View at Karon Point. Ikut itinery , we suppose we visit on the next day, entah macam mana tengok peta rupanya tak jauh dari tugu peringatan nie. It just the view point only, and the area is confined to this view angle only. We stopped for about 10 minutes before proceeding to Nai Han Beach.



Hubby posing gak

Monday, December 5, 2011

Cuti-Cuti Ke Phuket


Safely landed at Phuket Airport, hubby tengah tunggu kereta , while the staff is busy keying the details in system

Deretan tiang-tiang letrik masih kelihatan disini...at certain extand , memang rimas tengok dia punyer wiring...yolah KL takde this kind of permandangan...

Berenti makan brunch , di phuket old town, hidangan yang dipilih ialah nasi ayam, bersama teh tarik dan dihidangkan bersama teh hijau...
Makanan nie agak special, tak ingat apa namanya, ianya seperti ikan yang dikukus bersama masak lemak kuning. Memang sedap dan enak, terasa lemak pedas dan rasa ikan yang enak.

Nie rupanya ketika dihidang atas meja...ingatkan nasi himpit bersambal...so tak rugi we all mencuba..plannyer nak datang lagi while on the way balik KL, tapi tak de rezeki kerna kedainya tutup pada hari kami pulang tuh...

Hubby posing depan kedai

Tu dia Aronn Restaurant


Wednesday, November 23, 2011

Monday, November 21, 2011

Selamat Bercuti Wahai Anak-Anakku

Sedar tak sedar , kita dah hampir ke penghujung tahun 2011, anak-anak sudah mula bercuti dan bermulalah rancangan -rancangan yang telah di atur sebelum percutian sekolah. Yang tak de perancangan apa-apa , menghabiskan masa dengan kawan-kawan atau bermain game ajelah kerja..termasuklah anak-anak ku. Percutian panjang hanya bermula diakhir tahun. So kena pantau aktiviti kat rumah. Si Kakak kena  teruskan buat exercise, kerna tahun depan UPSR, adiknya...apa lagi time untuk main makin bertambar...si abangnyer..nak kena close monitor, since dah naik form 2 tahun depannyer...

Wednesday, October 26, 2011

Sevilla

Snap this road sign board..precautions..

Heading to Sevilla
In front Plaza De Espana, located at South Spain

Me and the ladies..,

Posing depan stesen before we took train

Here we go
Dalam tren...muka hepi sesangat, journey takdeleh jauh sangat about few stations before we went to our next destination...

Sunday, October 23, 2011

Gibratar

Gibratar Muzium

Perhentian di masjid Tarik ibn Zeyad untuk solat jamak zohor dan Asar...



Berenti kat souvenier shop kejap.
Posing kejap kat oasis ,  very clean town

Thursday, October 20, 2011

Algeciras & Gibratar

Sementara menunggu hubby sewa keta...


Yang tu ustaz Mus, selaku our driver during our journey to Spain, pendiam dan lembut kata-kata almaklum...Alhafiz katakan...

Tu dia driver & assitant driver...so called he he he...last-last drebar jugak bawak sorang nie. We all passenger ajer..

Boarding at Algeciras

Nie almost nak deck at Algeciras Port
Deretan kapal-kapal persendirian

As usual mana sempat kita pose dululah...

Comarit

Hubby posing kat Dek atas kapal...

Berpelukan due to kesejukan kena angin laut...grrrrrr...grrrrrrr

Ustazah-ustazah

Wednesday, October 19, 2011

Tanger Port



Baru sampai dari Tanger Port from Kenitra Port. We all start journey at 2 am and sampai about 6 am in the morning, Kat tangan penuh dengan bekalan-bekalan makanan
Cuaca agak sejuk tika nie , since we all nak heading to kapal Comarit, tepi laut katakan. Dari kanan ustazah  laili, ustazah mawaddah dan ustazah wawa, eh mana pergi si ustazah nabila nie...mesti tengah settlekan sesuatu tuh...

Hah tu dia ustazah nabila (anak sepupuku) yang dok belajar kat Morrocco. Now semua ustazah-ustazah nie dah grad pun, dah balik mesia pun.
Tengok langit dah buat rasa sejuk...
From this Port Tanger we all akan ke Algeciras- Spain
Ok kita nak naik kapal....sambung lagi