Thursday, November 25, 2010

Bijan & Family

Kesempatan ni diambil ketika pulang beraya, visit bijan di kediamannyer Indera Mahkota.
Kids with auntie bijan...and they asked me why call her auntie Bijan...then mummy had to explain how it derived from.....











Hidangan utama mee bandung kalau tak silap. Nie kira dinner menu, since we sampai umah bijan about 9.00 pm and borak punyer borak dah kat kul 11.00, so terpaksa mengundur diri , keletihan yang amat, almaklum baru ajer sampai petang tu dari KT.




Ex-Schoolmate SABS Kuantan








Gathering with ex-schoolmate during open house raya hosted by shirar akashah..nie masa kat sekolah ...nakal orangnyer. Dah berusia perangai pun semua dah berubah. Attended by Yusni, orange shirt, zainol (black shirt) akashah (white shirt)

Sembahyang Eidul Fitri








Nie captured during pagi syawal ketika sembahyang sunat eidul fitri di salah sebuah masjid di Kota bahru. Selesai solat, kami di jamu dengan roti paun dicicah dengan gulai daging...sedap sungguh.Gambar makanan tak sempat snap...

Keropok Kelulut











Among the fav tempat kalau nak beli keropok ,if we way back to Kuantan from KT. Keropokmyer boleh tahan sedap. Tidak pernah mengecewakan either goreng panas atau untuk simpan later for goreng-goreng.

Captured By Anak-Anakku























These pictures were capture by anak-anakku ketika pulang beraya di kampung di Kuala Terengganu. Bukan main seronok lagi...almaklum susah nak tengok kat Kl nie..

Thursday, November 11, 2010

Xtiviti Membakar Pokok Tua di kampung









Xtiviti membakar nie lead by datuk bebudak nie ketika pulang beraya di kampung kb. Fotoshoot by our eldest son. Pesan kami kat bebudak, jangan main dekat api...tapi derang macam excited ajer tengok api...almaklum susah nak tengok kat KL nie.

Kueh Mueh






Expressi Dirimu...

Wah achick kelihatan serius ajer...sapa tukar channel kartoon adik nie???...
Peace to kakak...

Apasal nie abah...apa yang puas hati nie...ha ha...


So cute dengan jelingan manja...