Friday, March 26, 2010

Tree Steak House





Over the weekend bawa kids keluar makan to our favourite steak house apalagi kalau bukan Tree Steak House. Sampai di sana dalam kul 830 malam, kedai tu pun dah penuh dengan orang tapi masih ada tempat for us. Yang membezakan tempat nie with other steak house is the sauces are varieties dan menyelerakan, worth for money. Ianya berdekatan dengan paya jaras, along the way from bandar baru sg buluh.

Thursday, March 18, 2010

Aqif Birthday Cake

Kawan2 Aqif menjamu selera dengan kek birtday yang di bawa ketika mengaji di sekolah KAFA

Bersama ustazah...terimakasih ustazah kerna kesudian melayan kerenah budak-budak dlm menyediakan makanan.
Aqif dengan keknyer...

Blackberry Phone

Dah sambut besday hubby dengan Blueberry cheesecake, so kenalah bagi present jugak untuk birthday boy nie...jeng..jeng jeng...
"Yang nie saya punyer ya ummi"...senyum simpul Aqif...dayana as usual romantis kalau bergambar dengan abahnyer...

"Thank you darling"...buat aper beli nie....tapi I sukelah.... lepasnie memasing sibuk update FB or check email opis ajer...ha ha ha...

Abah with Blueberry Cheesecake

Homemade blueberry cheesecake untuk hubby during his birthday...Happy Birthday Dear...


Sibukler si Aqif nak menempel nie...

Sunday, March 7, 2010

Xtiviti - Pokok Nyiur Muda

Nie aktiviti menebang pokok nyiur muda kat kampung Kay Bee, lead by FIL and grandchildren
Posing lepas menebang dengan jayanyer...bebudak ler yang paling kecoh..our worries are on their safety
Tu dia tengah kopek kelapa ler nie

Aksi anak2ku dan sepupunyer

Irman Dasuki...



Thursday, March 4, 2010

Pantai Cahaya Bulan

Pekena makanan goreng-goreng kat PCB, guess how much it cost me for the makanan itself???Very pricey...citer kat my inlaw they all terkejut and conclude memang we all dah terkena ketuk...what to do...selalunyer jarang makan kat area sini just bawak bebudak jalan kat tepi pantai....tak nak buek macam mana...halal kan ajelah...



Senyum sebelum dapat bill....
Dayana peace coz the brothers tak ikut...boleh manja dengan ummi dan abah...


Alamak nie aksi ular yang mana agak cemas jugak nontonnyer takut dikejarnyer kita amacam tuh...
Nie aksi si abang ular nie nak cium dengan ular mouth to mouth...tapi ada taktik dia...kena calmkan ular tu dengan merenjis dengan air....lama juga dia cium ...hiss tak takde perasaan takut plak.


Mr. Cook at Kay Bee

During CNY break, we all went back to Kay Bee, it almost 7 months we have not balik kampung, last sekali during fasting month. Fuyoh lama jugak yer. Plan nak balik KB melalui Grik tapi ditunda ke jalan lain, since dapat call my mum admitted to Kuantan Hospital due to lack of sugar in her body. Masa tuh tak bertolak dari KL lagi. Tengah breakfast kat kedai near to my house.
Anyway my mum discharge the next following day. So we continue our journey melalui Kuantan ke Trg dan Kay Bee...alahai jam betul nak sampai KB especially kat maner yer...lupa plak nama tempatnyer...biarkan lah...
Sampai dalam waktu maghrib, MIL terus ajak jamu selera western, so apa lagi menjamu selera disana.


Bersama sepupunyer satu meja kanak-kanak diketua oleh abang Yoel- Chief




Nie akhtar yang order
MIL & FIL bersama hubby and inlaw
Nie signboard kedai

Bestlah ummi....