Sunday, August 30, 2009

Masak Lemak Ketam

Masak lemak ketam untuk anak2, beli dalam 4 ekor saja, since mummynyer alergy kat seafood, ambik kuah ajer...

Sayur campur
Kerabu daun selom, memang sedap makan ketika nasi panas-panas
Roti lapis berdaging, memang sedap rasa macam makan murtabak ayam, resepi dari teratak impian - kak zai , thank for the recipe ( dah buat 2 kali memang sedap)- Portion yang dapat pun besar jugak.

Telur dadar, a must menu mesti ada.

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan

Selamat menyambut hari Kebangsaan yang ke 52, to all Malaysian. As a support we all kibarkan bendera Malaysia kat pokok mempelam dan juga kat porch keta. Since ambil cuti one day extra for Merdeka day we all ada kat KayBee sempena merdeka nie cum berpuasa disana.

Bendera kecil hubby dan yoel , sibuk menyambung bendera
Nie di luar pagar rumah, masa tuh suruh kids nyanyikan lagi Negaraku...pastu elok plak dia berkibar. Wah macam ada aura plak bendera nie.

Saturday, August 29, 2009

Menu Berbuka

Menu berbuka nie compilation of the week since tak sempat nak update daily.Hari pertama berbuka lupa nak capture the piccas, first day masak nasi ayam and bought kuih puteri mandi, time berbuka yang habisnyer nasi ayam , kuih tak habis.



Ikan masak kicap menu on third day

ayam goreng berempah


Bubur jagung, sedap tapi kurang permintaannyer, end up terpaksa let go ajelah...almaklum rasa dah lain .


Brownies buat hari ahad during 2nd day posa, di agih-agih kan jiran tetangga, kalau tidak tak bergerak almaklum bulan puasa masa nak makan limited, dapat ler balasan dari jiran tetangga, alamak jadi banyak pulak menu on that day.anyway tima kasih bebanyak

Tuesday, August 18, 2009

Salam Ramadan


To all my fren, salam ramadan untuk semua, pada 22hb August 2009 (Sabtu) nie semua umat Islam akan menunaikan ibadah puasa.Moga amal ibadat kita bertambah dari bulan bulan yang sebelumnyer. Bulan yang dinantikan oleh umat Islam hadirnye sekali dalam setahun dan rebutlah peluang-peluang yang ada di bulan yang berkat nie. Elakan pembaziran especially dalam melawan hawa nafsu makan. Beli makanan untuk yang perlu ajer...
Nak beli kuih-muih pun kena target how much we want to spent, then we can control our spending. Mine below RM 5.00 only....he he he

Tuesday, August 11, 2009

Tree Steak House

Tree steak House yang terletak berdekatan dengan laluan ke Paya Jaras, Sg Buluh merupakan tempat kegemaran kami sekeluarga untuk menikmati juadah western. Dengan rasa dan harga yang memang berbaloi, we always looking forward to come here if terasa nak makan western. Western dia offer with varieties of sauce and the taste wallaaaa...best. Nie we all makan after doing our riadah..berbadminton satu family kat Sports Planet- Sg Buloh. Jom cuci mata...menunyer dah lupa apa nama....


















Makan-Makan Kat Opis


Nie my menu Sheperd Pie...resepi dari mamasya

Nie all the babies yang belated birtday.


Ambi yang kesejukkan



Sapa yang baca doa makan nie???,semua dah angkat tangan




Mums with their delicious cook




Triffle by Marina, sungguh delicious dengan buah strawberry yang merah




Menu special dari ila




Cannot resisit cheesecake with blueberry topping dari Dek Ler




Sandwiches dari Ambi





Satay nie sponsor by bosss



Tuesday, August 4, 2009

Kursus Haji Bersiri

Kursus haji bersiri nie bermula di bulan Mac yang lalu dan berakhir pada July 04, 2009 baru-baru nie.Kursus kali nie bawah bimbingan Ustaz Zahazan Mohamad bertempat di Masjid Taman Tun , Petaling Jaya- Kursus nie di buat selama 17 minggu for every Sunday within 2 hours but can last 3 hrs jugak. Seronok dapat ilmu yang dah lama ditinggalkan time waktu sekolah dulu,
Ustaz pun sporting dengan celoteh yang tak kering gusi dibuatnyer... memang bestlah,
Bawak aqif bersama since kakak dan abangnyer ada xtiviti kat sekolah sihathon, ustaz pangku lagi tuh...aqif nie rajin mengikut we all...


Nie bersama akak-akak yang biasa borak and ketawa

Abah and the geng



Me and the geng