Tuesday, July 28, 2009

Sihathon Day at Kidz School

These are all girls during dyana kindergarden...anak dara cilik...
GuruBesar di temuramah oleh Bernama News and was aired during prime time news

Apalagi guru and parents take part on senam robik...lagi zapin gitu...

Aktiviti Sihathon ini diadakan sempena aktiviti mengutip dana untuk sekolah yang berlangsung ketika term-break in may, so as parents we all have to buat collection for kids, cikgu pun siap pesan biar parents yang buat instead of allow them pergi rumah-ke rumah since as parents kids safety memang kita kena prioritize. During my school time, we all pergi merata jugak ler since nak buat kutipan sekolah....anyway my time takde ler kes pelik2 macam yang terjadi sekarang nie...mintak di jauhkan


Antara aktivit nie , kids mesti suka ialah pabila pasukan bomba tiba...semuanyer berkerumunun

Apalah yang si dayana nak gossip nie???



Senam Robik bersama murid-murid

Wedding at Shah Alam

Nie wedding office-mate husband kat shah alam, ketika we all sampai terserempak dengan aisyah and family
And this is Ali and family, dah lama tak jumpa dgan mrs Ali , sempat ler bertanya khabar tentang diri memasing

abah and office-mate

Dan lagi dan lagi...of course kengkawan ler nie, posing depan khemah pengantin

Hah nie dia pengantinnyer...pengantin lelakinye asal dari Labuan Sabah...to all of them Selamat Pengantin Baru

Saturday, July 18, 2009

Smart Kids Fair

This entry is a backdated entry, occasions was take place in April 2009during Smart Kids Fair at PWTC, during this event mummy was not there, since i had to attend my final class at Wilton in the afternoon, needs to do a lot of preparation, missed the event, just had an updates from my hubby

Nie aqif dengan aweksnyer sebelum tarian Kuch-kuch Ho Ta Hei...betul ke spellin nie..
Partner during the tarian

Nie nak bergambar beramai-ramai .And the boys,

Bergambar bersama-sama kengkawan yang take part on showMaskot tadika krista...



Bersama abangnyer, banyak free gift kat tangan yoel



Lagi bersama maskot-maskot....

Tuesday, July 14, 2009

CS Hi-Tea

This is the celebration for Jan - Jun 2009 babies, for Customer Service at our ofis. So banyak le event yang diatur antaranyer pertandingan memasak. Nie posing dengan cake and triffle untuk pertandingan memasak kat cafe opis, i just tukang bawak ajer..
Pencuci mulut- buat oren manis...
Kuih talam yang purple tuh manakala yang covered with daun tu macam kuih pelita tapi rasanyer lain sikit yg base bawah should be hijau tepung tapi macam agar2 plak...so tak sure nie tepung pelita ka apa...rupa ada rasa for sure bukan ler.
Popiah goreng yang rangup
Tauhu goreng yang berbentuk bunga
Otak-otak yang di siap dibakar
Girls on action untuk aksi musical chair, yang tengah posing tu Ambi
Hah nie kengkawan yang ambik kesempatan nak posing ayu gitu.
An evening to remember...bersama-sama teman before masuk cafe..masa crowds takde lagi so clear we all ajelah...
Nie juara memasak oleh Dalila blueberry cheese, tak sempat nak rasa semua dah ngap...
Birthday for January babies with SVP and VP

Rilek while waiting the rest for January babies....

Saturday, July 11, 2009

Taekwondo Do

Aqif kat sekolah kebangsaan subang bestari untuk ujian taekwondo -yellow belt. He is among the youngest participant for 6 years old kid
Aqif in and his group ready for the show.
These are the instructor and Master whom are going to judge the participants
Menunggu giliran, while waiting for seniors perform their actions, it is very interesting with their cute action...

Wednesday, July 8, 2009

Gambar-gambar kat Opis

Hari nie nak citer gambar yang dah lama ambil, cuma belum post dimana-mana blog lagi, kiter orang satu opis nie pantang kalau ada je aktiviti or tema on that day mesti sibuk posing. Yang berselendang ala-ala 70'an nie masa buat raya gathering kat opis..semua nie dayang-dayang zaman dulu ler kononnyer.

Nie posing kat memasing work station berlatarkan background hiasan tema department, dalam photo ada teman yang dah berhenti kerja for goods and ada yang berpindah tempat kerja yang baru.
Nie 2008 punyer raya gathering kat opis tema all wear selendang in blue...
Rasanya this is raya 2007 kut, all in red color..just for photo sessions on that day. As time goes by, we all dah diferrent department buat still same division...

Friday, July 3, 2009

Blueberry Cheese

My blueberry cheese, dah lama membuatnyer tapi tak sempat nak upload. No special occasion just for makan-makan petang ajer. Nie among yoel's fav cheese cake. Was made from half of the original recipe
Tak banyak deco,just topped with blueberry

Cupcakes & Muffin Books

These are among my cupcakes book, yang mengordernya hubbyku. Tapi before that memang hubbyku menyuruh daku membrowse MPH online since ada discount. Tapi tahu ajelah tak nyempat nak check...so kira lupa ler kejap. Tapi what a suprise the next saturday morning , posto sampe...la rupanya dapat buku...terharunyer...apa lagi posing ler dengan bebudak ajelah. Thanx dear hubby...
Not bad jugak dia punyer discount, worth buy but i haven't try any of the recepi ...later yer