Friday, June 26, 2009

Jom Makan....

Entry nie nak citer pasal makanan plak. Tomyam nie meriah dengan hidupan laut sotong and udang, special cooked by my hubby. So takleh comment apa nak kena letak dalam tu, it's my secret resepi katanyer...he he hanya tunggu untuk makan ajer
Hah yang nie kiter yang masak, ala-ala paprik gitu. Hati ayam dan kacang panjang. Yang makanyer both of us since kids tak gemar makan hati ayam nie.

Donut comel nie taklain tak bukan is JCo Donuts. Memang sedap berbaloi dengan harganyer. No wonder people dont mind to spent eventhough it costly, coz people pay for the taste. So boleh ler makan sekali-sekala but not everyday.



Wednesday, June 24, 2009

Amirul Bersunat

Posing dulu, sebelum masuk clinic di Rahman Putra Medical Center on 30/5/09, during 2nd term school break.



Sempat lagi before masuk jumpa doctor


While waiting, dyna pun sibuk nak posing, dialah yang paling anxious nak tengok abang dia nie, mummy naik gerun dia siap ajak masuk dalam bilik tu lagi...aduhai anak dara ku nie.

Nie dengan adiknyer...

Ha'ah...dah sudah, it takes about 20 minutes ajer, doctor cakap yoel bagus senang nak handle...yelah yoel dah 11 years , kalu nangis malu ler...

As usual kakak akan jadi model untuk mummy...nak suruh yoel posing hubby ku dah bising...he he






Friday, June 19, 2009

Krista Sports Day

Rep from each tadika (branches) mengangkat sumpah...
Aqid rep from his kindergarden





Q nak ambik hadiah





Nah ummi aqif dapat piala nie...
Gambar bersama-sama teman n teacher

Bersama-sama kakak

Untuk acara melarikan princess nie, aqif jadi penculik....
Overall marks, my kids kindergarden, was second place. Teacher semua hepi

Antara teacher2 yang bertungkus-lumus untuk pastikan the sports event went smoothly

Yellow team bersama parents bergambar kenangan.

Teacher Nor, very dedicated teacher, she always update me on Aqif's progress.


Theme for Sports Day is Rodeo Family...all the teachers dress-up like a koboi plak, parents plak kena pakai baju kuning to support their kids. Each branch will wear different type of colour. As i could recall there are purple, maroon, yellow, green and blue.

Monday, June 15, 2009

Tree Steak House












Tree Steak house ni one of our favourite restaurant to go if we all terasa nak makan western, terletak di sungai buluh berdekatan dengan paya jaras.Kedainyer memang ditepi jalan at the left if we are coming from kepong or kota damansara. Menunyer memang best-best tak mengecewakan, worth a price.

Saturday, June 6, 2009

Raja Sup

Raja sup, Hmm memang power. Singgah makan di TTDI menurut hubby tempat nie memang penuh during office hour dnd terkenal for those yang inginkan sup. Makan sup ajer dah cukup kenyang, yummy

Abah menunggu supnyer sampai, posing kejap.

Nie, papan tanda dalam restoran nie, katanyer owner restaurant nie yang lukis, Waalahualam...


Antara bahan-bahan sup yang dipilih ayam, paru, ekor, hati, perut etc semuanyer internal parts...


Friday, June 5, 2009

Motivation Talk- UIA

Nie pergi hantar yoel for motivation talk kat school dia. The talk was conducted at UIA, wah yoel menjejak kakinyer ke UIA untuk sehari ajer, bak kata teachernyer to create feeling study in higher institution. During this session there were tips given to student.Sasaran students standard 6, tapi standard 5 digalakkan pergi, tu yang yoel beria nak join pergi...hopefully bersemangat waja untuk mengulangkaji pelajaran.

Time bye-bye kat adik2nyer..abang manja

Mendengar arahan cikgu dan co-ordinator


Dengan best fren ker tuh



Cikgu yang bertungkus lumus memastikan anak2 dibimbing dan kata2 peransang diberikan pada anak2 murid.

Kenduri di Klang

Bersama-sama saudara FIL yang baru sampai, meanwhile we all dah nak pulang since we have to attend introduction talk at TTDI
Aksi bebudak>>peace for all

Bersama tuan rumah yang berbaju pink

Nie dengan muka yang dah tunjuk boring, bilalah boleh balik nie!!!

Tuan rumah pengantin lelaki bersama pasangannyer. Tahniah frm us

Uncle Jai, Mak Da and Ummi sedang makan tengahari di majlis kenduri di Klang, saudara sebelah MIL & PIL

Abah dan FIL pun nak posing jugak untuk kenduri nie.

Hah tu dia nie giliran bebudak plak posing. Dari kanan ialah Irfan, Yoel, Aqif dan Arwis, nie kena makan ikut saiz dan umur...nie yoel's rules.

Ni pulak dyna, takde partner kecuali mummynyer
Mak Da dan ummi tak ketinggalan nak posing lagi nie